110è aniversari del descobriment del dolmen de Viera (Antequera, Màlaga)

Image (1) dolmen-de-Viera.jpg for post 10824Aquest any 2013 es commemora el 110è aniversari del descobriment del dolmen de Viera (Antequera, Màlaga) i des del Conjunto Arqueológico Dólmenes de Antequera hi ha previstes un seguit d’activitats per celebrar-ho.

Des del Centro de Recepción del conjunt arqueològic s’ofereix una mostra de digitalitzacions de diversos documents relatius a la troballa. Aquestes digitalitzacions es podran observar en una exposició temporal (del 28 de febrer al 31 de març de 2013) on també hi ha un seguit de projeccions audiovisuals i visites guiades especials al dolmen de Viera, tot insistint en la documentació sobre el seu descobriment.

No hi ha dubte que aquesta troballa constitueix una fita importantíssima en la història de l’Arqueologia europea i introdueix a la necròpolis d’Antequera, des del punt de vista de la investigació, en una nova dimensió analítica. El seu descobriment constata que l’existència de Menga no és una cosa aïllada o excepcional, i indica que els dòlmens de la zona conformen un conjunt únic on es pot veure l’evolució del megalitisme al llarg del temps.

El dissabte 9 de març de 2013, a més, a les 12:30h tindrà lloc al Centro de Recepción una dissertació de Joan Camps Rodríguez sobre la localització de tres nous articles periodístics relatius els descobriments dels germans Viera.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.