Signatura del conveni VULL (Valltorta-Gassulla-Ulldecona) i conferència sobre l’art rupestre a la Columbia Britànica (Canadà) a Ulldecona

Image (1) logo-VULL-3-04.jpg for post 10937L’Ajuntament d’Ulldecona, l’Associació d’amics de Valltorta-Gasulla i el Centre d’Estudis d’Ulldecona han organitzat l’acte de presentació del conveni VULL (Valltorta-Gassulla-Ulldecona), que tindrà lloc el proper dissabte 9 de març a les 20.00 tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Ulldecona. A continuació l’investigador canadenc Chris Arnett oferirà la conferència “L’art rupestre de la Columbia Britànica, Canadà”

VULL (Valltorta-Gassulla-Ulldecona) és el nom del nou conveni de col·laboració entre dos dels conjunts rupestres més importants de tot l’Art Llevantí, declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1998. La finalitat d’ambdós conjunts és vetllar per la difusió, protecció, investigació i coneixement. Aquesta coincidència d’intencions lligada a la proximitat i les característiques, han provocat la decisió d’establir i estretir lligams entre ambdos conjunts i així ampliar el seu abast  en oferta patrimonial de la zona mitjançant activitats comunes i optimitzar recursos.

Chris Arnett és investigador del Departament d’Antropologia de la Universitat de British Columbia. Vancouver. Ha estudiat l’art rupestre dels indígenes de Cultura Salish del sud-oest canadenc durant més de 25 anys. Els seus estudis integren diverses disciplines com l’arqueologia, l’etnografia, l’etnohistòria i la cosmovisió. Aquesta visió de l’art rupestre des de la perspectiva de societats contemporànies ens apropa a la comprensió dels mecanismes i les relacions socioculturals i mediambientals que conformen el complex món de l’evolució del pensament humà, aportant llum sobre algunes ombres del pasat.

| Descarregueu el fulletó en pdf |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.