Lectura de la tesi doctoral “L’aigua i la Protohistòria des de l’Ebre fins a l’Hérault. Sistemes d’abastiment i evacuació (segles XI-II ane)”, de Meritxell Oliach

Image (1) tesi.jpg for post 11004El proper dijous 14 de març a les 11 hores tindrà lloc a la sala d’actes de l’ICAC la lectura de tesi doctoral “L’aigua i la Protohistòria des de l’Ebre fins a l’Hérault. Sistemes d’abastiment i evacuació (segles XI-II ane)” realitzada per la investigadora en formació Meritxell Oliach Fàbregas i dirigida per la Dra. Carme Belarte (ICREA-ICAC).

El tribunal estarà format per Sandrine Agusta-Boularot (Université de Montpelier), Enriqueta Pons Brun (Centre d’Investigacions Arqueològiques de Girona) i Jordi Diloli Fons (URV)

Aquesta tesi té per objectiu ampliar el coneixement sobre les diferents solucions que la humanitat ha enginyat per gestionar l’aigua, amb l’examen i estudi de les principals obres hidràuliques dutes a terme al llarg de la protohistòria als diferents territoris del nord-est peninsular, Catalunya i Aragó, i terres litorals de la Gàl·lia meridional.

El treball se centra en l’estudi detallat –des del punt de vista morfològic, espacial i funcional- de les estructures d’abastiment (basses, pous i cisternes), de distribució i d’evacuació de les aigües (clavegueres, canals, fosses de drenatge i barbacanes). També situa els diferents elements i estructures dins del sistema de funcionament global dels poblats, per poder avaluar la significació social i utilitària de les obres destinades a la gestió de l’aigua i seguir el seu procés de desenvolupament en els diferents territoris al llarg del pas d’aquests primers temps.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.