Troballa de restes romanes altimperials a sota del Palau Gòtic Episcopal de Tortosa

Vista de l'estructura constructiva alt-imperial. Fotografia: Ramon Ferrer.
Vista de l’estructura constructiva alt-imperial. Fotografia: Ramon Ferrer.

Els treballs desenvolupats fins ara al Palau Gòtic de Tortosa han permès documentar diverses restes arquitectòniques d’època andalusina, sota les quals s’ha trobat les estructures romanes d’època altimperial.

Una troballa de singular interès ha estat la localització d’un possible edifici públic, del qual es documenta parcialment part del podi sobre el que s’hauria erigirit una estructura motllurada que devia servir de base a una paret on encara es conserva un enlluït estucat de color roig. Una part d’aquest podi està afectada per un rebaix d’època baiximperial –una petita fossa- on es va dipositar un enterrament infantil tardo-romà que, a l’espera d’altres estudis, que es podria datar entre els segles V-VI

La intervenció arqueològica ha estat originada arran de l’execució dels treballs de rehabilitació al Palau del Bisbe de Tortosa iniciats el passat mes de novembre de 2012. Concretament a l’edifici annex anomenat Hospitalitat de Lourdes. Aquesta Intervenció preventiva és subsidiària del Projecte de rehabilitació i canvi de paviment, repicat i sanejat de diverses dependències del Palau Episcopal de Tortosa.

La direcció arqueològica ha anat a càrrec de l’arqueòleg Ramon Ferrer Anguix (Universitat Rovira i Virgili). L’equip que du a terme els treballs està format per professionals vinculats al Grup de Recerca del Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Aquesta intervenció s’inclou en el projecte del GRESEPIA “Anàlisi històrica i arqueològica de l’evolució urbana de la ciutat de Tortosa des de la seva fundació fins a l’antiguitat tardana”, iniciat el 2004.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.