Conferència “Mirando a la muerte”, organitzada pel CSIC

Image (1) mirando-a-la-muerte.jpg for post 10754El proper dilluns 4 de març de 2013, a les 12h del migdia, se celebrarà la conferència “Mirando a la muerte”, a la Sala d’Actes de la Delegació del CSIC a Catalunya (Carrer de les Egipcíaques 15 – Barcelona).

La conferència serà impartida per Juan Francisco Gibaja i està inclosa dins del cicle de seminaris RECERCA AVUI: Noves perspectives en Ciencies Socials (Acció transversal “Repensant les alteritats”).

“Mirando a la muerte” parteix de la base que l’estudi de les practiques funeràries i les restes humanes documentades en inhumacions poden ser una via excepcional per aproximar-nos a determinats coneixements de les societats del passat. En aquest cas concret, treballen al voltant dels últims grups de caçadors-recol·lectors del mesolític i les primeres comunitats agricultores i ramaderes del neolític assentades a la Península Ibèrica entre el 8.000 i el 4.000 aC; un moment on dites societats comencen a enterrar els seus morts de manera recurrent, fins i tot en espais concret. Parlem del naixement de les necròpolis.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada