Conferència “Mirando a la muerte”, organitzada pel CSIC

Image (1) mirando-a-la-muerte.jpg for post 10754El proper dilluns 4 de març de 2013, a les 12h del migdia, se celebrarà la conferència “Mirando a la muerte”, a la Sala d’Actes de la Delegació del CSIC a Catalunya (Carrer de les Egipcíaques 15 – Barcelona).

La conferència serà impartida per Juan Francisco Gibaja i està inclosa dins del cicle de seminaris RECERCA AVUI: Noves perspectives en Ciencies Socials (Acció transversal “Repensant les alteritats”).

“Mirando a la muerte” parteix de la base que l’estudi de les practiques funeràries i les restes humanes documentades en inhumacions poden ser una via excepcional per aproximar-nos a determinats coneixements de les societats del passat. En aquest cas concret, treballen al voltant dels últims grups de caçadors-recol·lectors del mesolític i les primeres comunitats agricultores i ramaderes del neolític assentades a la Península Ibèrica entre el 8.000 i el 4.000 aC; un moment on dites societats comencen a enterrar els seus morts de manera recurrent, fins i tot en espais concret. Parlem del naixement de les necròpolis.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.