Propera inauguració les obres de condicionament del conjunt arqueològic de l’Adoberia del Molí de la Codina, a Tàrrega (Urgell)

Image (1) adoberia-tarrega.jpg for post 10888El proper diumenge 3 de març s’inauguraran les obres de condicionament del conjunt arqueològic de l’Adoberia del Molí de la Codina, a Tàrrega (Urgell). L’acte començarà a les 12.00h a la Sala de Plens de l’Ajuntament, i posteriorment es realitzarà una visita guiada al jaciment a càrrec dels tècnics del Museu Comarcal d’Urgell.

L’acte comptarà amb la presència de l’Il·lma. Sra. Rosa Maria Perelló, l’alcaldessa de Tàrrega, del Sr. Josep Borrell, director del Serveis Territorials de Cultura a Lleida, i del Sr. Ramon Ten, cap del Servei d’Arqueologia i Paleontologia.

L’adoberia del Molí del Codina data dels segles XV i XVII i, molt possiblement, reaprofitava les estructures d’un altre edifici anterior. En aquest indret, situat a la vora del riu Ondara, es van trobar diverses estructures  relacionades amb les activitats de transformació de la pell, estructures de conducció d’aigües i cubetes de pedra de diversa mida i tipologia) que han permès reconstruir el procés de l’adob de les pells. Aquest conjunt preindustrial va quedar inutilitzat com a conseqüència d’una riuada sobrevinguda el 17 de setembre de 1644, que va inutilitzar l’edifici inundant-lo de fang, fet que va provocar el seu abandó. D’altra banda, aquest fet ha permès una conservació excepcional del jaciment. L’Adoberia de Tàrrega forma part de la Xarxa d’Adoberies Històriques de Catalunya.

| Descarregueu-vos la invitació en pdf |

| nota de premsa |

| Galeria d’imatges de la jornada d’inauguració |

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.