20è Cicle de Conferències del Museu Arqueològic de l’Esquerda

Image (1) bac-roda.jpg for post 10630Entre el 2 i el 7 de març de 2013 se celebrarà al Museu de l’Esquerda el 20è cicle de conferències del Museu Arqueològic de l’Esquerda. Enguany, es dedica al recordatori de la figura de Francesc Macià i Ambert, conegut amb el sobrenom de Bac de Roda, executat l’any 1713 en el context de la Guerra de Successió. Aquest és l’inici dels actes commemoratius que comencen a Roda de Ter per recordar els 300 anys de la seva mort.

El cicle està format per 3 conferències que es realitzaran els dissabtes 2, 9 i 16 de març a la Sala Polivalent de la Biblioteca Bac de Roda, a les 19:00h.

La guerra de successió: conflicte internacio­nal, guerra civil, a càrrec del Dr. Joaquim Albareda i Salvadó, Catedrà­tic d’Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra.

La família Bach i l’exili de la guerra de successió, a càrrec del Dr. Agustí Alcoberro i Pericay (Direc­tor del Museu d’Història de Catalunya).

L’arqueologia dels camps de batalla i la guerra de successió, a càrrec del Dr. Xavier Rubio i Campillo (Col·laborador del grup de recerca DIDPATRI).

El cicle es tancarà el diumenge 17 de març, a les 10:00h, amb una Caminada titulada “Resseguint les petjades de Francesc Macià i Ambert, Bach de Roda”, amb el guiatge de Florenci Barniol, Jordi Vilamala i Maria Ocaña. El punt de trovada será a la Plaça Major de Roda de Ter.

El cicle de conferències rep el suport de de l’Ajuntament de Roda de Ter, l’Ajuntament de les Masies de Roda, l’Obra Social La Caixa, el Consell Comarcal d’Osona i Òmnium.

| Descarregeu targetó en PDF |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.