Seminari d’anàlisi de la gestió dels recursos lítics a la Prehistòria

Entre els propers 18 i 22 de febrer de 2013 se celebrarà a l’aula 401 de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Setmana Lítica, guiada pel Seminari d’anàlisi de la gestió  dels recursos lítics a la Prehistòria.

Aquest seminari neix com a resposta a la necessitat d’aprofundir certs aspectes de l’Arqueologia poc tractats dins del Grau d’Arqueologia. Va ser l’alumnat del Departament que va proposar al Consell de Departament realitzar anualment uns seminaris de reforç. Així doncs, sota la coordinació d’Estrat Jove, el Departament de Prehistòria de la UAB i els estudiants del Grau d’Arqueologia de la UAB s’ha configurat el Seminari d’anàlisi de la gestió  dels recursos lítics a la Prehistòria, un seminari teòric-pràctic que tractarà l’anàlisi de la gestió dels recursos lítics a la Prehistòria. En el dictat del curs intervindran personal docent i investigador del Departament de Prehistòria de la UAB i personal científic del Departament d’Arqueologia i Antropologia de la Institució Milà i Fontanals del CSIC de Barcelona.

El seminari estarà compost per una sessió introductòria on es parlarà de la informació que es pot extreure de les restes lítiques prehistòriques, tot fent un breu repàs a la història de l’especialitat. També es farà una caracterització i localització de les matèries primeres, es parlarà de la tecnologia (talla, residus, subproductes i instruments), es parlarà de com determinar la funció de dits instruments i de producció.

| Descarregueu programa en PDF |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.