Conferència sobre els neandertals i concert sota el lema “La música amb l’evolució humana”

Image (1) cova-llenes.jpg for post 10395En el marc del nou projecte de recerca que impulsa l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) a la Cova de les Llenes, situada a la població d’Erinyà (Conca de Dalt, Pallars Jussà), s’han organitzat diverses activitats per donar a conèixer aquesta nova investigació, concretament una xerrada i un concert, gràcies a la col·laboració de diversos col·lectius culturals i persones de l’esmentada localitat.

La conferència “Neandertals, una humanitat desapareguda”, serà impartirda per l’investigador de l’IPHES i codirector del projecte de recerca sobre la Cova de les Llenes, l’arqueòleg Jordi Rosell, divendres 1 de febrer, a les 20 h, a la Sala Magna (Comú de Particulars), a La Pobla de Segur. En el transcurs d’aquest acte es donaran a conèixer els primers resultats científics que ja ha obtingut l’equip de l’IPHES.

La Cova de les Llenes és una cavitat excavada als anys cinquanta del segle passat per Joan Maluquer de Motes. Destaca per la seva presència de restes arqueològiques d’època neolítica. No obstant, en el marc del nou projecte de recerca es vol demostrar que aquest jaciment juga un paper molt important durant el Paleolític.

El projecte està codirigit per Maite Arilla, Edgard Camarós i Jordi Rosell (IPHES), investigadors de la Universitat de Lleida i el Museu de Gibraltar.

El dissabte dia 2 es durà a terme el concert “La música amb l’evolució humana” a partir de les 23.30 h, al Bar Kastri de La Pobla de Segur, amb entrada lliure.

Una resposta a “Conferència sobre els neandertals i concert sota el lema “La música amb l’evolució humana”

  1. Us informo que la cova de les llenes no pertany a la pobla de segur, sino al poble ERINYÀ (CONCA DE DALT, PALLARS JUSSÀ)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.