Descoberta una petita aranya contemporània dels primers dinosaures europeus

Image (1) reconstruccio_friularachne.png for post 10239Els investigadors de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) Fabio M. Dalla Vecchia i Paul A. Selden de la Universitat de Kansas (KU) han publicat a l’edició en línia de la revista Acta Palaeontologica Polonica la descripció d’una nova espècie d’aranya migalomorfa, grup on s’inclouen les actuals taràntules.

Friularachne rigoi és el nom que els investigadors han donat a la nova espècie, que visqué al nord d’Itàlia fa uns 215 milions d’anys, quan els primers dinosaures habitaven també aquesta zona. Les aranyes migalomorfes són temudes per la mida i la mossegada verinosa que tenen algunes d’elles, malgrat que la Friularachne rigoi , un dels avantpassats més antics de les taràntules, era un mascle adult de menys de mig centímetre de llargada. Cal remarcar que només es coneixen tres aranyes fòssils del Triàsic arreu del món, ja que la troballa de rests fòssils d’aràcnids és molt escassa.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s