Actes del I Congrés Internacional de “Bones pràctiques en Patrimoni Mundial: Arqueologia”, celebrat a Menorca del 9 al 13 d‘abril de 2012

En aquest post trobareu l’enllaç a la publicació digital de les Actes del I Congrés Internacional de “Bones pràctiques en Patrimoni Mundial: Arqueologia”, organitzat per la Universidad Complutense de Madrid, celebrat a Menorca del 9 al 13 d‘abril de 2012 y finançat a través del Consell Insular de Menorca.

Aquest Congrés naixia de l’interès del Consell en iniciar un procés per aconseguir que part del seu ric Patrimoni illenc sigui declarat Patrimoni Mundial. Ha estat molt important, per tant, fomentar l’elaboració i posada en coneixement dels citats treballs a través d’aquest Congrés. Un resum dels seus resultats i de tot el que va hi succeir pot llegir-se ara a la introducció.

Les actes que publiquem online, amb més de mil pàgines, reflecteixen perfectament aquesta situació y molts dels textos aquí recollits intenten mostrar experiències satisfactòries en relació a les bones práctiques en gestió arqueològica. L’última sessió del Congrés, no exempta de polèmica, sva estar dedicada a treballar sobre un document de “Buenas Prácticas en Patrimonio Mundial: Arqueología”. Aquest text ha estat reconegut pel Comité Científic Internacional de Gestión de Patrimonio Arqueológico de ICOMOS (ICAHM), com la base a partir de la qual s’havien de proporcionar unes directrius sobre gestió arqueològica perquè siguin observades en els llocs declarats Patrimoni Mundial.

| Enllaç per descarregar les actes |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.