Conferència “El mito de Atapuerca”, a càrrec d’Oliver Hochadel

Image (1) Atapuerca.jpg for post 9927El proper dijous 17 de gener tindrà lloc la conferència “El mito de Atapuerca”, a càrrec de Oliver Hochadel, a l’Institut d’Estudis Catalans (C/Carme 47, 08001 Barcelona), a les 19:00h. La xerrada s’inclou dintre del cicle  “La vida social de pedres i ossos: noves visions en la història de l’Arqueologia, la Paleontologia i la Paleoantropologia”. El cicle està coordinat per Clara Florensa (CEHIC, UAB), Miquel Carandell (Universitat Autònoma de Barcelona – CEHIC) i Oliver Hochadel (Institució Milà i Fontanals). En col·laboració amb la Institució Milà i Fontanals.

D’uns anys ençà, Atapuerca ha passat de l’anonimat a la fama internacional. Les excavacions dutes a terme a la serra burgalesa han donat l’acumulació més nombrosa del món de fòssils d’homínids, i d’altres troballes significatives com l’”europeu” més antic, evidències del primer acte de canibalisme, o el primer regal fúnebre que es coneix. Els responsables científics del projecte han aixecat a l’entorn del jaciment una indústria de popularització del coneixent que inclou desenes de llibres de divulgació, documentals televisius, exposicions itinerants, un parc arqueològic, i el seu propi museu: el Museo de la Evolución Humana, a Burgos.

Olivier Hochadel és historiador de la ciència i científic titular de la Institució Milà i Fontanals del CSIC. S’interessa sobretot per la relació entre la ciència i els seus públics en contextos històrics diferents como ara l’electricitat al segle XVIII, o els parcs zoològicos al segle XIX. Más recentment concentra els seus estudis en la història de la paleoantropologia. En febrer sortirà publicat el seu llibre “El mito de Atapuerca” (Edicions UAB).

| Per a més informació sobre el cicle i properes sessions cliqueu aqui |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.