Cicle de Conferències del CaixaForum Barcelona: “Quan l’Edèn era una ciutat”

El centre cultural CaixaForum Barcelona ofereix, cada dimarts entre el 15 de gener al 19 de febrer, a les 19.30 h, el cicle de conferències “Quan l’Edèn era una ciutat”, un recorregut per la cultura sumèria, destacant què va aportar i com va desenvolupar les seves troballes i intuïcions, i què n’ha quedat, d’aquest passat, en una zona actualment devastada per les guerres on l’abast de la destrucció de patrimoni cultural és incalculable .

El cicle està coordinat a càrrec de Pedro Azara (UPC-ETSAB), comissari de l’exposició “Abans del diluvi. Mesopotàmia 3500-2100 aC”. La participació a cada conferència té un cost de 4€ i cal tenir en compte que l’aforament és limitat.

El cicle està format per les següents conferències:

Dimarts 15 de gener: Viatge al passat: Sumer a l’Iraq actual, a càrrec de Pedro Azara (UPC-ETSAB), Marcel Borràs (UB) i Marc Marín (UPC-ETSAB).

Dimarts 22 de gener: La història polititzada: Enmerkar i la tradició èpica sumèria, a càrrec de Piotr Michalowski (professor de la Universitat de Michigan)

Dimarts 29 de gener: Mirant-nos al mirall: Gilgameix, a càrrec de Joaquín Sanmartín (UB-IPOA)

Dimarts 5 de febrer: La concepció de la mort i el més enllà a Sumer, a càrrec d’Adelina Millet (UB-IPOA)

Dimarts 12 de febrer: L’Iraq avui, a càrrec d’Ignacio Rupérez (exambaixador d’Espanya a l’Iraq)

Dimarts 19 de febrer: Més enllà dels humans i prop dels déus: l’autoretrat del rei Gudea de Lagaix, a càrrec de Claudia E. Suter (Universitat de Basilea)

Per a més informació cliqueu aquí.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.