Es documenta el dinosaure més antic del planeta en un museu, amb 243 milions d’anys

Image (1) dinosaure.jpg for post 9767Els fòssils  han estat repartits en els museu de Ciutat del Cap i Londres, fins ara, que han passat a ser estudiats per un grup de paleontòlegs de la Universitat de Washington. Els fòssils pertanyen a dos exemplars idèntics documentats l’any 1930 en el que ara es coneix com Tanzània, però no havien estat estudiats en detall. L’anàlisi científic ha permès situar la vida d’aquest dinosaure en un període d’entre 10 o 15 milions abans que qualsevol altre fòssil trobat fins ara, el que el converteix en el dinosaure més antic a la Terra.

L’informe va sortir publicat a la revista Time on s’explica que el lloc on van ser trobats els fòssils suggereix que els dinosaures van emergir al sud del gran supercontinent Pangea. El Nyasasaurus parringtoni era un vertebrat de fins a 60 quilos que tenia aproximadament metre i mig de llarg. La informació que revelen els fòssils ajuda a donar per acabat un debat de 150 anys sobre quan van aparèixer els dinosaures a la Terra.

Els dos exemplars no estaven catalogats com a dinosaures fins després de l’estudi exhaustiu recentment realitzat. Els científics van trobar una fibra característica dels dinosaures a l’húmer del Nyasasaurus parringtoni, fet que va situar les restes fòssils com a les restes de dinosaure més antigues que existeixen.

Els científics ara tenen la certesa que els dinosaures rondaven la Terra fa aproximadament 243 milions d’anys en el Triàsic Mitjà. En aquest moment, la vida a la Terra s’estava recuperant de l’extinció ocorreguda durant el període Permià o la Gran Mort, quan es van extingir la majoria de les espècies al planeta. La troballa refuta la teoria que els dinosaures van aparèixer en el Triàsic Tardà i que a partir de llavors es van escampar de manera accelerada.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.