L’Encantat de Begues, seleccionat per National Geographic com un dels 12 grans descobriments de l’any

Fotografia: Ramon Maroto, CRBMC.
Fotografia: Ramon Maroto, CRBMC.

La prestigiosa revista National Geographic ha seleccionat l’Encantat de Begues com un dels 12 grans descobriments de l’any, juntament amb troballes com el Temple Major de Ciutat de Mèxic, el lloc exacte on Juli Cèsar va ser apunyalat o el Temple del Sol Nocturn a Zotz, Guatemala.

L’Encantat de Begues va ser descobert l’estiu passat durant la campanya d’excavacions a la Cova de Sant Sadurní, a Begues (Barcelona). Té 6.500 anys d’antiguitat i s’ha convertit en l’estatueta prehistòrica de ceràmica més antiga de la Península Ibèrica. La figura, elaborada a principis del Neolític mig, mesura vuit centímetres d’alçada, i conserva el tronc, el coll i un dels braços, fet que ha permès apuntar que es tractés d’una representació masculina.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

Una resposta a “L’Encantat de Begues, seleccionat per National Geographic com un dels 12 grans descobriments de l’any

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.