Nadal arqueològic

Si aquest Nadal vols passar una estona interessant i divertida en família a l’entorn del nostre patrimoni et proposem les següents activitats:

BARCELONA

Tots els museus de la ciutat ofereixen activitats per participar-hi durant el Nadal.

| Nadal als museus |

Museu Arqueològic de Catalunya: (del 27 de desembre de 2012 al 4 de gener de 2013). Es presenta l’exposició temporal “Històries de tocador. Cosmètica i bellesa a l’antiguitat” que marcarà la temàtica d’aquest Nadal. Presenten els aires de moda i cosmètica de l’antic Egipte, Grècia i Roma. A més, el MAC també organitza un seguit de tallers per nois i noies, adults i nens, on a través de l’experimentació i el joc s’endinsaran en el fascinant món de l’arqueologia.

Per a més inofrmació, cliqueu aquí.

Museu de Badalona: (del 5 de desembre de 2012 al 27 de gener de 2013) es podrà visitar l’exposició “Play Stories. Juga amb els Clicks”, una activitat lúdica i cultural adreçada a públic familiar creada per l’Associació AesClick i que a través dels diferents muntatges creats per a l’ocasió, els visitants del Museu de Badalona es representen escenaris de diferents èpoques històriques d’una forma lúdica i divertida, que satisfarà la il·lusió dels petits i la nostàlgia dels grans.

Fundació arqueològica Clos – Museu Egipci de Barcelona: (del 24 de desembre de 2012 al 4 de gener de 2013) el Museu Egipci ha creat un seguit d’activitats dirigides al públic infantil i juvenil com a proposta educativa per tal de mostrar, de forma lúdica, el món dels faraons a través d’un seguit de tallers que s’articulen en funció de l’edat dels participants. Cliqueu aquí per visualitzar les propostes.

Institut Català de Paleontologia: (del 27 de desembre de 2012 al 5 de gener de 2013). El Museu de l’ICP (Sabadell) presenta les activitats de Nadal amb l’objectiu de fer arribar la ciència a petits i grans a través d’una nova manera d’entendre la paleontologia. Amb el taller “Animals del passat” proposen aprendre què és un fòssil, conèixer els fòssils que els investigadors de l’Institut Català de Paleontologia han trobat al Vallès i analitzar l’evolució de les faunes lligada als canvis de l’ambient.

Maresme Turisme: ( 29 de desembre de 2012 i 5 de gener de 2013). Des de Maresme Turisme presenten dues activitats per fer durant el Nadal i vinculades amb la riquesa patrimonial de la comarca. La primera és la ruta prehistòrica per Vilassar de Dalt, on els participants podran contemplar i aprendre com es viva en aquella època, com eren els seus rituals… tot visitant el conjunt megalític de Can Buquet. La segona proposta és la ruta romana per Vilassar de Dalt, tenint de base la producció vitivinícola i incloent la visita guiada als Forns romans de la Fornaca.

GIRONA

Museu Arqueològic de Catalunya – Girona: (del 24 de desembre de 2012 al 5 de gener de 2013) l‘activitat “Vida i culte en el neolític empordanès” enfocada a l’assentament prehistòric de la Serra del Mas Bonet (Vilafant, Gironès), un extens assentament prehistòric ocupat durant gairebé 3.500 anys, des de les primeres etapes del neolític fins a l’edat del bronze (entre el 5000 i el 1500 aC). Al 2008, l’equip d’arqueòlegs trobà sis esteles i un menhir… una troballa molt singular.

TARRAGONA

Museu Nacional Arqueològic de Tarragona: El MNAT proposa passar una estona interessant, creativa i divertida a l’entorn del nostre patrimoni romà a través de diversos tallers: “Viatja a Tàrraco” (dijous 27 de desembre de 2012 i dijous 3 de gener de 2013). Amb aquesta activitat  nens i nenes podran fer un viatge en el temps per les diferents sales del museu i descobrir la ciutat antiga. “Per Júpiter…! Entrarem a l’Olimp?” (divendres 28 de desembre de 2012 i divendres 4 de gener de 2013). L’activitat s’articula a través de la narració de quatre històries de divinitats i d’un joc-itinerari,  per tal que els participants coneguin el món de la mitologia clàssica.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.