El Museu d’Arqueologia de Catalunya desvetlla en una exposició els secrets de bellesa de l’antiguitat

Image (1) cosmetica.jpg for post 9643El museu d’Arqueologia de Catalunya inaugura demà 20 de desembre a la seu de Barcelona (Passeig Santa Madrona, 39), l’exposició “Històries de tocador. Cosmètica i bellesa a l’antiguitat”, que romandrà oberta fins el 17 de juny de 2013.

Arreglar-se, pentinar-se, perfumar-se i tenir cura de la higiene corporal, són coses que fem habitualment. Anar al gimnàs, a la perruqueria o a un centre estètic són petits luxes que de tant en tant ens permetem i que ens ajuden a sentir-nos a gust amb el nostre cos i amb la imatge que projectem als altres. Malgrat que pot semblar que estem parlant de preocupacions molt actuals, res d’això és nou.

Des de l’antiguitat, homes i dones han tractat de millorar el seu aspecte personal fent servir tots els recursos que la natura els proporcionava. L’ús de cosmètics i d’olis perfumats, de tints o mascaretes, de postissos i perruques, ve de temps llunyans. Ara, tots aquests secrets es desvetllen a l’exposició Històries de tocador. Cosmètica i bellesa a l’antiguitat, on es posen al descobert petits gestos quotidians en els quals molts de nosaltres ens veurem reflectits.

L’exposició ha estat comissariada per Teresa Carreras Rossell, ha comptat amb la col·laboració del Museu de la Perruqueria Raffel Pagés i del Museu del Perfum de Perfumeries Júlia. En la redacció dels textos també han participat Pedro Azara i Montserrat Claveria.

Per a més informació:  Tels. 93 4246577  93 4232149 | www.mac.cat

| Descarregueu la invitació en pdf |

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.