La investigadora de l’ICP Soledad de Esteban Trivigno rep un premi a l’Argentina pels seus estudis sobre xenartres fòssils

l’Asociación Paleontológica Argentina va guardonar la investigadora associada del Grup de Recerca de Paleobiologia de l’ICP Soledad de Esteban Trivigno amb el Premi Florentino Ameghino el passat dijous 13 de desembre. Aquest guardó premia anualment els autors del millor article publicat a la revista Ameghiniana per investigadors joves.

Els treballs premiats portaven per títol: ‘Buscando patrones ecomorfológicos comunes entre ungulados actuales y xenartros extintos’ i ‘Ecomorfología de xenartros extintos: análisis de la mandíbula con métodos de morfometría geométrica’, reflecteixen els estudis d’aquesta paleontòloga de l’ICP sobre la dieta dels xenartres fòssils a partir de comparatives amb animals actuals (els xenartres són un grup de mamífers que inclouen els actuals óssos formiguers, peresosos i armadillos). Aquest guardó, que atorga al guanyador una medalla i un diploma, es va lliurarr en el marc de l’assemblea anual de l’Asociación Paleontologica Argentina.

Aquesta jove paleontòloga es troba actualment realitzant una estada a Berlín al Museum für Naturkunde, amb una beca Synthesys. En aquesta estada, que s’emmarca en el projecte ‘Armadillo’s skull shape: shaped by phylogeny or ecology?’, ha pogut estudiar els armadillos i altres grups que s’alimenten d’insectes. L’objectiu és quantificar la diversitat morfològica d’aquests mamífers a partir de l’estudi del crani i veure si haurien tingut una restricció filogenètica menor o major que altres grups amb aquestes dietes.

Per a més informació cliqueu aquí.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.