Tribuna d’Arqueologia 2012-2013: “Noves dades sobre el circ romà de Tarragona. Intervenció al carrer de l’Enrajolat”

Conferència: “Noves dades sobre el circ romà de Tarragona. Intervenció al carrer de l’Enrajolat”
Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8, Barcelona), 19 de desembre de 2012, 19:00h

Conferenciants:  Jordi Vilà, Carles Brull i Imma Teixell
Moderadora: Carme Miró

Amb motiu de la remodelació del carrer de l’Enrajolat de Tarragona, l’Ajuntament i l’INCASOL han dut a terme una intervenció arqueològica que ha aportat noves i interessants dades sobre algunes estructures del circ romà de Tàrraco (visòrium, pulvinar) i la seva connexió amb el Fòrum Provincial a la zona oriental de la graderia septentrional amb una gran canalització. L’excavació del carrer també ha proporcionat informació sobre l’evolució del sector en època medieval i moderna.

Galeria d’imatges |
__________________________________________________________________________________________________

A continuació, us oferim una petita entrevista amb els conferenciants sobre alguns aspectes destacats de la xerrada.

  • Que ha motivat la intervenció arqueològica al carrer Enrajolat de Tarragona?

Els principals motius que han propiciat la realització d’aquesta intervenció arqueològica urbana al casc antic de la ciutat de Tarragona són la nova urbanització i pavimentació del carrer, així com la preservació i impermeabilització de la volta llarga del circ romà. Cal dir que el projecte bàsic ja contemplava l’espai patrimonial on es va actuar.

  • Quines fases històriques s’han pogut documentar en el transcurs de la intervenció?

Seguint la tònica de les intervencions arqueològiques de la Part Alta de la ciutat de Tarragona, s’ha documentat una seqüència històrica que compren des del segle I (construcció del gran complex del Concilium Provinciae Hispaniae Citerioris) fins a l’actualitat, contemplant també evidències d’ocupació d’època medieval i moderna.

  • Quins són els resultats arqueològics més destacats?

Aquesta intervenció ha permès treure a la llum noves dades arquitectòniques de l’edifici del circ romà de Tarragona (la pavimentació del visori, els sistemes de drenatge basats en pous i canals), així com nous elements preservats in situ, com per exemple una sèrie de seients de la graderia septentrional de l’edifici.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.