Presentació del II Workshop 2012-2013 de l’Associació Cultural Camp de les Lloses: “La moneda en l’àmbit militar: fabricació, estructura productiva i difusió”

Image (1) monedes.jpg for post 9528El proper 14 de desembre de 2012, a les 20h, se celebrarà el II Workshop 2012-2013 organitzat per l’Associació Cultural Camp de les Lloses: “La moneda en l’àmbit militar: fabricació, estructura productiva i difusió” a la Sala de Plens de l’Edifici del Sucre (4a planta) del Consell Comarcal d’Osona.

Durant l’acte es presentarà el nou web de l’AcuCALL (Associació Cultural del Camp de les Lloses), el programa del II workshop 2013 i es realitzarà la conferència “La moneda ibérica y la composición de las unidades auxiliares del ejército romano: el ejemplo del Camp de les Lloses”, a càrrec del Dr. Fernando López Sánchez.

Amb aquest nou workshop es pretén aprofundir i difondre el que envolta les teories o interpretacions sobre l’origen i significat d’implantació i difusió monetària (el Camp de les Lloses n’es un bon laboratori) i les estructures productives, relacionades tradicionalment amb l’exèrcit com a motor estimulador de la producció monetària. Aquesta posada en comú es pretén fer tot afavorint la discussió entre investigadors d’àmbit nacional i estranger, que l’hagin treballada des de plantejaments diversos, així com entre la resta de la comunitat científica, estudiants i afeccionats. Durant la jornada de treball es presentaran i debatran nous estudis i propostes interpretatives que de manera àmplia i diacrònica, però centrats en el marc de la Mediterrània occidental i en l’espai cronològic del període romà republicà, reflectiran els diversos vessants de la problemàtica: des de la producció del numerari, fins a la seva distribució, passant per la fiscalitat o el sentit militar de les emissions.

En l’acte també hi col·laboradoren el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tona, el Consell Comarcal d’Osona, el MAC, la UAB i Actium.

| Descarregueu el cartell en PDF |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.