Pedres i ossos als Col·loquis de la SCHCT: “¿A quién pertenece el pasado? Los conflictos de la Arqueología del siglo XXI”

Dins el cicle “La vida social de pedres i ossos: noves visions en la història de l’Arqueologia, la Paleontologia i la Paleoantropologia” organitzat per la SCHCT i coordinat per Clara Florensa (CEHIC, UAB), Miquel Carandell (Universitat Autònoma de Barcelona – CEHIC) i Oliver Hochadel (Institució Milà i Fontanals) i en col·laboració amb la Institució Milà i Fontanals, se celebrarà el proper dijous 13 de desembre de 2012, a les 19:00h, a l’ Institut d’Estudis Catalans (C/Carme 47, Barcelona), la conferència “¿A quién pertenece el pasado? Los conflictos de la Arqueología del siglo XXI”, a càrrec de Margarita Díaz-Andreu.

la conferència de Margarita Díaz-Andreu abasta diversos camps, un de caire més teòric, com la connexió entre identitat i patrimoni,  i altre més pràctic que se centra en la seva investigació de camp en l’art rupestre prehistòric. Sobre identitat i arqueologia ha escrit diversos treballs i després d’un extens període com a professora a la Universitat de Durham (1996-2011) des de gener de 2012 s’ha incorporat com a Professora d’Investigació d’ICREA a la Universitat de Barcelona.

En aquesta xerrada s’analitzaran els canvis experimentats en aquestes últimes dècades sobre a qui pertanyen els vestigis del passat, i també els diversos canvis que s’han produït a nivell mundial i en quina mesura afecten o potencialment poden afectar l’Arqueologia a Espanya.

Per a més informació, cliqueu aquí.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.