Defensa de la tesi doctoral “Cocinar, Comer y Beber en la Iberia Protohistórica: Espacios y Contextualización de los Actos Alimentarios en el Mundo Ibérico Septentrional (ss. VI- II a.n.e.)” de Pilar Camañés, investigadora en formació de l’ICAC

Image (1) Tesi-ICAC.jpg for post 9435El proper dijous 13 de desembre de 2012, a les 11h,i a la Sala d’Actes de l’ICAC, la investigadora en formació, Pilar Camañés, farà la defensa de la seva tesi doctoral “Cocinar, Comer y Beber en la Iberia Protohistórica: Espacios y Contextualización de los Actos Alimentarios en el Mundo Ibérico Septentrional (ss. VI- II a.n.e.)”.

Aquesta tesi ha estat codirigida pe la la Dra. Carme Belarte (ICREA-ICAC) i el  Dr. Jordi Principal (MAC). El tribunal estarà format per: Consuelo Mata (Universitat de València)- presidenta, Jordi Diloli (URV)- secretari i Penelope M. Allison- vocal (University of Leicester).

L’objectiu de la tesi és contextualitzar el consum d’aliments en la Ibèria protohistòrica. En un pla teòric, es reflecteix la seva complexitat a través dels estudis generals de l’alimentació, la seva importància com a element identitari i la seva transcendència en la gestió de la quotidianitat. Posteriorment aquests aspectes s’han traslladat al pla arqueològic per comprendre les particularitats pròpies de l’organització del consum, des d’un enfocament micro, dins de cada unitat constructiva, i també macro, amb una visió de la totalitat dels assentaments.

Moltes activitats no han quedat fossilitzades en les restes materials, però algunes sí, com l’elaboració de productes, el consum o l’emmagatzematge. És a partir d’aquestes tres accions que s’ha fet l’estudi. La composició de l’escenari, els conjunts d’equipaments i artefactes, comportaran la caracterització de cada espai i amb això, el coneixement de les accions s’hi duien a terme. Tot això per concloure amb la comprensió de quina és la configuració d’aquest procés de manera global, l’existència de zones especialitzades en algunes d’aquestes activitats i la distribució d’altres.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.