Curs “Bioarqueologia: paisatge, alimentació, economia, ritualitat i ecologia” organitzat per l’Ad’AC

Image (1) bioarqueologia.jpg for post 9445L’Associació d’Arqueòlegs de Catalunya (Ad’AC) organitza, pel proper dimecres 12 de desembre de 2012, el curs “Bioarqueologia: paisatge, alimentació, economia, ritualitat i ecologia” contextualitzat en el marc dels Cursos de Formació Permanent organitzats per la mateixa Ad’AC.

El curs es portarà a terme al llarg de tres sessions que es desenvoluparan entre les 16h i les 20:30h de la tarda del dimecres 12 de desembre a la Sala de Manipulacions del Centre Cívic Urgell (C/ Compte Urgell, 145 de Barcelona).

Fa més de tres dècades que en alguns jaciments de Catalunya es fan estudis interdisciplinaris que incorporen anàlisis bioarqueològiques, que han contribuït a ampliar notablement la informació que podem extreure d’un jaciment, especialment pel que fa a les reconstruccions paleoambientals i a l’explotació dels recursos naturals, inclòs el consum d’aliments i els dipòsits rituals. Tot i això, l’arqueòleg de camp, davant la presència de restes biològiques, dubta de l’estratègia a seguir per recuperar-les, o es qüestiona quina és la disciplina bioarqueològica que donarà millors resultats al seu jaciment en concret. Aquest curs neix de la necessitat de donar uns protocols d’actuació i unes respostes clares a la diversitat de situacions que es plantegen en una excavació, ja sigui preventiva o programada. El curs està plantejat per ser dinàmic i participatiu, amb casos pràctics i material sobre la taula.

Les places són limitades a 30 persones i està recomanat tant per a professionals, que han de prendre decisions sobre el terreny, com per estudiants que s’estan formant. L’import d’inscripció és de 5 € per als socis/sòcies de l’Ad’AC i de 10 € per a la resta d’assistents. La sol·licitud d’inscripció s’ha de formalitzar al correu de l’associació, abans del dia 10 de desembre. Les taxes d’inscripció s’abonaran el mateix dimecres dia 12 de desembre a l’inici del curs.

| Descarregueu programa en PDF |

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.