Exposició “Abans del Diluvi. Mesopotàmia 3500-2100 aC” a CaixaForum Barcelona

Image (1) abansdeldiluvi.jpg for post 9380Al Centre Cultural CaixaForum de Barcelona s’acaba d’inaugurar el passat divendres 30 de novembre la mostra “Abans del diluvi. Mesopotàmia 3500-2100 aC”, una gran exposició sobre els sumeris i la cultura a mesopotàmica comissariada per Pedro Azara.

La cultura mesopotàmica és menys coneguda que altres cultures antigues com l’egípcia o la grega. Les causes són diverses. Les primeres missions arqueològiques van començar gairebé cent anys més tard que a Egipte; la llengua sumèria és va desxifrar –i no totalment– fa uns 130 anys; les ciutats, construïdes amb tova, jeien, i de vegades encara jauen, sepultades sota capes gruixudes d’al·luvions fluvials; finalment, la conflictiva història política de la regió (guerres a l’Iran, l’Iraq i Síria, fins i tot a la frontera turco-sírio-iraquiana), han dificultat o impedit un coneixement més bo del que, molt probablement, hagi sigut l’origen de la civilització. Així, Grècia i la Bíblia, fonts de la cultura europea i de l’Àsia occidental, no s’entenen sense Mesopotàmia.

A l’entorn de l’exposició hi ha programades una gran quantitat d’activitats adreçades a tot tipus de públics: Cicles de conferències, seminaris, tallers, etc.

Descarregueu-vos tota la informació sobre les activitats en el quadríptic de l’exposició.

| Per a més informació, cliqueu aqui |

Una resposta a “Exposició “Abans del Diluvi. Mesopotàmia 3500-2100 aC” a CaixaForum Barcelona

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.