Lliurament del Diploma al Mèrit Cultural a la ciutat de Tarragona, a títol pòstum, a l’Arqueòleg Dr. Xavier Dupré i Reventós

Image (1) dupre.jpg for post 9162
Xavier Dupré i Raventós

El proper dijous 29 de novembre a les 20:00h es lliurarà al Saló de Plenaris del Palau Municipal, el Diploma al Mèrit Cultural a la ciutat de Tarragona, a títol pòstum, a l’Arqueòleg Dr. Xavier Dupré i Reventós.

Xavier Dupré i Raventós (Barcelona, 1956-Roma 2006) es va llicenciar (1981) i doctorar (1992) per la Universitat de Barcelona sota la direcció de Miquel Tarradell. Va publicar prop de 140 articles en revistes especialitzades i va col·laborar en una seixantena de treballs col·lectius.

Va dirigir nombroses excavacions, d’entre les quals destaquen les de l’amfiteatre i el circ romans de Tarragona (intervenció per la qual va ser guardonat amb el XII Premi Josep Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans el 1993 i el premi Europa Nostra del 1996) i de l’Arc de Barà.

Va ser soci del Deutsches Archäologisches Institut de Berlín (1993), membre del consell directiu de l’Associazione Internazionale di Archeologia Classica (AIAC) el 1994, vice-director de l’Escuela Española de Historia y Arqueología de Roma del CSIC (1995), representant de l’Estat espanyol a l’International Committee on Archaeological Heritage Management, expert en l’avaluació de jaciments per a la declaració del patrimoni universal de la UNESCO (1997) i acadèmic corresponent de la Real Acadèmia de la Historia (2001).

| Descarregar invitació |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.