II Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central

Els propers 13, 14 i 15 de desembre de 2012 tindran lloc les II Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central organitzades pels Serveis Territorials a la Catalunya Central i que enguany se celebraran a Vic.

Les Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central van néixer l’any 2010 amb la ferma voluntat de ser una eina útil de difusió i coneixement en què es pretén posar a l’abast de professionals, investigadors i estudiants els resultats de totes les intervencions arqueològiques portades a terme cada dos anys a la Catalunya Central.

Aquestes segones jornades se celebraran enguany a mitjan desembre  a la ciutat de Vic, a la sala d’actes del Museu Episcopal. Respecte a la primera edició, s’ha volgut implicar, de manera directa, en l’organització i amb  suport científic la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, amb projectes d’investigació vinculats al territori. La intenció és anar obrint al món universitari i als centres de recerca de la Catalunya central a participar activament en aquest esdeveniment.

De les 205 intervencions portades a terme durant els anys 2010 i 2011 s’exposaran els resultats de les més interessants mitjançant petites comunicacions. De la resta, se’n podrà tenir informació a les actes corresponents que s’editaran durant el 2013. A més, tal com s’havia plantejat en les primeres jornades, les actes de les quals es presentaran en aquesta segona edició, s’ha volgut introduir-hi un tema monogràfic relacionat en l’àmbit territorial on se celebren les jornades. En aquest cas es donaran a conèixer i es debatrà sobre les darreres intervencions prehistòriques a la comarca d’Osona, amb clars exemples d’assentaments a l’aire lliure que han aportat importants novetats que amplien i milloren substancialment el coneixement de l’ocupació a la plana de Vic del neolític a l’edat del  bronze (c. 5000-1500 cal BC). Aprofitant l’estada a la ciutat de Vic s’ha programat un recorregut en diferents indrets on s’han produït troballes arqueològiques que permetran obtenir una altra visió de la història.

| Descarregueu cartell |      | Descarregueu banderola |     | Descarregueu TRIPTIC |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.