Defensa de la tesi doctoral: “Los suministros hídricos i sistemas de saneamiento de la Colonia Clunia Sulpicia”

Image (1) Tesi-Colonia-Clunia-Sulpicia.jpg for post 9215Demà dijous 22 de novembre a les 11 hores i a la Sala d’Actes de l’ICAC, la ’ICAC, la doctoranda  Rosa Cuesta Moratinos farà la defensa de la seva tesi “Los suministros hídricos i sistemas de saneamiento de la Colonia Clunia Sulpicia”. Aquesta tesi ha estat dirigida pel Dr. Francesc Tuset (UB) i la Dra. Eva Subias (URV). El tribunal estarà format per: Joaquín Ruiz de Arbulo (URV-ICAC)- president, Miguel Ángel de la Iglesia (UVA)-secretari i Miquel Àngel Cau (UB)-vocal.

Aquest treball estudia el sistema de proveïment d’aigua de la ciutat romana de Clunia (al sud de Burgos). L’objectiu és explicar com s’abastia d’aigua una ciutat situada en un turó aïllat, com va influir l’aigua en l’organització econòmica, social i cultural de la població, i què va fer abandonar el sistema d’abastament i la mateixa ciutat.

La recerca se centra en el període de dominació romana i en les particularitats del subministrament càrstic d’aigua. Per aquest motiu la doctoranda rastreja les possibilitats que les aigües subterrànies oferien a l’antiguitat i analitza per què va ser aquest el mitjà triat per la ciutat de Clunia.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.