Presentació de l’exposició: Sotto Luce. Apol·lo, llum i imatge – MNAT

Image (1) sotto-luce.jpg for post 8791El proper divendres 26 d’octubre, a les 12h, se celebrarà la roda de premsa de presentació de l’exposició Sotto Luce. Apol·lo, llum i imatge, al Museu Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5).

L’exposició s’integra dins del certamen SCAN 2012 i s’inaugurarà el mateix divendres 26 d’octubre a les 19:30 h. Romandrà oberta fins al 3 de febrer de 2013, període per al qual s’han programat tot un seguit d’activitats dirigides a diferents tipus de públic.

Els autors del  projecte: Ramón Casanova i Jorge Egea (directors de l’equip The Crossing Lab) i Israel Ariño i Xavier Mulet, han generat una proposta on es fusionen un conjunt d’instal·lacions de càmeres obscures múltiples i imatges fotogràfiques per crear un ambient de reflexió sobre la llum i la imatge, partint de la iconografia d’Apol·lo.

Sotto Luce. Apol·lo, llum i imatge, és un projecte que pivota entorn del fenomen de la generació de la imatge en base a una especulació formal sobre la transcendental figura d’Apol·lo  i dels seus vestigis –però també la seva aura– en la Tàrraco romana. Explorant en els límits d’”allò” fotogràfic, en el punt en el qual la imatge pren cos mitjançant els treballs experimentals realitzats per aquests quatre artistes en una complexa però serena combinació entre fotografia convencional, hibridació fotografia/escultura, fotografia sense càmera (cameraless photography), instal·lacions de càmeres obscures i elements escultòrics, que permeten a l’espectador endinsar-se en el fenomen de la imatge i interactuar amb ella.

Amb motiu de l’exposició, s’ha editat un catàleg amb tota la informació i amb tres textos introductoris de Christopher Bucklow -artista i teòric anglès-, de Mª Cruz Cardete del Olmo -professora d’Història Antiga de la Universidad Complutense de Madrid-, i de Ramón Casanova i Jorge Egea, professors de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

La roda de premsa comptarà amb la presència dels autors, amb els quals es realitzarà una visita per l’exposició.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.