6a Trobada de les Egipcíaques. Seminari: “Els altres catalans”

Image (1) trobada_egipciaques.jpg for post 8735Els propers dies 15 i 16 de novembre, a la Residència d’Investigadors, tindrà lloc el seminari, “Els altres catalans”, a la 6a trobada de les Egipcíaques, amb les temàtiques “L’empremta de l’Islam a Catalunya: materials, tècniques i cultura”, i “El claustre de Mas del Vent: un debat obert”.

L’avenç de la investigació històrica al llarg dels darrers anys ens mostra que no tot era ben bé com ens havien explicat. Fins no fa tants anys es parlava de reconquesta com el procés d’expansió feudal cap al sud a costelles dels territoris sota domini musulmà. Fins no fa tant es pensava que l’Islam, a excepció de les terres de ponent i de l’Ebre, havia tingut una petjada poc profunda a Catalunya.  Aquestes jornades pretenen presentar alguns dels trets materials i immaterials visibles (o audibles) a les nostres terres, posar de manifest allò que no sempre s’ha vist com evident i en definitiva, aprofundir i divulgar una mica en una part del nostre passat que ha deixat una empremta encara reconeixible en la nostra cultura actual.

El seminari està obert a qualsevol persona interessada en el tema específic de les jornades o en el patrimoni en general, sense cap restricció. Les presentacions tracten de ser divulgatives tot mantenint el necessari rigor, per tant, no es tracta d’un seminari per a especialistes, tot i que es considera d’especial interès per a professionals que centrin la seva activitat en la conservació, gestió o restauració del Patrimoni (conservadors, restauradors, arquitectes, historiadors, etc).

L’assistència és gratuita per be que limitada a la capacitat de la sala (140 persones), per la qual cosa es prega la confirmació per correu electrònic a l’adreça següent. info@egipciaques.info

Lloc: Residència d’investigadors, C/ Hospital, 64. Barcelona

| Per a més informació, cliqueu aquí |   | Programa |   | Índex d’autors |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s