Inauguració del Parc Arqueològic i de Natura de Can Tacó (Montmeló i Montornès del Vallès)

Image (1) foto-Can-Taco.jpg for post 8573El proper dissabte 27 d’octubre de 2012 a dos quarts d’una del migdia tindrà lloc la inauguració del Parc Arqueològic i de Natura de Can Tacó, situat entre els municipis de Montmeló i Montornès del Vallès, amb el nom de Mons Observans. Assentament romà Can Tacó-Turó d’en Roina (Montmeló- Montornès del Vallès).

El jaciment  de Can Tacó és un exemple dels primers assentaments romans a Catalunya (segles II-I aC). L’edifici, ara museïtzat, està estructurat en terrasses sobre  un dels cims del Turó de les Tres Creus. El cos principal s’articula al voltant d’un pati central i s’han posat al descobert dues cisternes d’aigua. Cal remarcar la troballa de nombroses restes de la decoració mural en estucs del primer estil pompeià.

La inauguració del Parc Arqueològic, musealitzat i consolidat sota la direcció de l’arquitecte Antoni Gironès, culmina un llarg procés d’estudi i posada en valor d’aquest important jaciment del primer moment de la romanització. La creació d’aquest equipament, impulsat per les administracions locals, la Generalitat de Catalunya i el Instituto de Educación y Deporte i la Unió Europea, ha comptat des del principi amb el suport i tutela científica de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), que també ha participat en el procés de creació i projecció del Parc Arqueològic.

Amb motiu dels actes d’inauguració del jaciment, el recinte arqueològic es podrà visitar en règim de portes obertes el dissabte 27 d’ 11:00h a 14:00h i de 16:00h a 18:00h i el diumenge 28 d’ 11:00h a 14:00h.

| Vegeu un reportatge de la inauguració del parc arqueològic de Can Tacó clicant aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.