Acaba d’aparèixer el darrer número de la revista Arqueologia Medieval que edita l’ACRAM

Image (1) Portada.jpg for post 8465El número 6-7 de la revista Arqueologia Medieval, que edita l’Associació Catalana per a la Recerca en Arqueologia Medieval (ACRAM) ha sortit al carrer el passat mes de setembre. El nou exemplar  correspon als anys 2010-2011, i representa la continuació de la tasca encetada  per l’ACRAM l’any 2005. Aquesta publicació compta amb el suport de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya i del Museu d’Història de Barcelona MUHBA.

L’Associació Catalana per a la Recerca en Arqueologia Medieval (ACRAM) és una entitat cultural sense ànim de lucre que va néixer el 1997 amb la voluntat d’aplegar el conjunt d’investigadors que des de diverses disciplines properes a l’arqueologia, porten a terme recerques centrades en l’arqueologia medieval. La finalitat de l’associació, que actualment compta amb uns 150 socis, és promoure i vehicular el contacte entre els investigadors, possibilitar la creació de canals de difusió de les recerques i fomentar la solució i discussió de les diferents problemàtiques i noves aportacions de l’arqueologia medieval a Catalunya i al seu entorn.

Per tal de dur a terme els objectius estratègics de l’associació, l’ACRAM desenvolupa una sèrie d’iniciatives a diferents nivells. Així, des del 1998, i amb periodicitat quadrianual, s’han organitzat els congressos d’Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya  en el que es pretén recollir i publicar els treballs, preferentment inèdits, duts a terme a Catalunya en l’àmbit de l’arqueologia medieval i moderna durant el període entre congressos. Fins al moment s’han celebrat quatre congressos: Igualada (1998), Sant Cugat del Vallès (2002), Sabadell (2006), Tarragona (2008) i actualment està en preparació el de 2014.

Una segona iniciativa és la publicació d’Arqueologia Medieval, revista de periodicitat anual en la que es pretén publicar en cada número un conjunt variable d’articles relativament llargs en els que es puguin exposar treballs de síntesi sobre jaciments i estudis sectorials que tractin aspectes relacionats amb l’arqueologia medieval i moderna en un àmbit que, tot i ser predominantment català, no està en cap cas tancat a aportacions d’altres indrets.

Arqueologia Medieval vol ser una revista representativa de tots els àmbits de l’arqueologia medieval i moderna,  suscitar el consens i esdevenir una eina de promoció i difusió de la recerca. En aquest sentit, serà una publicació independent, en la qual s’ha de poder practicar, des del rigor, la crítica i el contrast d’idees. Així mateix ha de ser un marc de referència per unificar criteris metodològics o descriptius que, en alguns casos, es troben actualment lluny de la unificació necessària per a una fàcil i correcta interpretació.

El primer número d’Arqueologia Medieval va sortir el 2005 i el setembre de 2012 ha sortit el darrer (6-7). Els números 1 a 5 són consultables lliurement al web www.raco.cat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.