Presentació de les actes del I Congrés Xarxes al Neolític: circulació i intercanvi de matèries, productes i idees a la Mediterrània Occidental (VII-III mil·lennis aC) a Gavà

El proper diumenge 30 de setembre a les 12:00h tindrà lloc la presentació de les actes del  I Congrés Xarxes al Neolític al Parc Arqueològic Mines de Gavà (c/ Jaume I, 7) organitzat per l’Ajuntament de Gavà i el Grup de Recerca SAPO de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els passats 2, 3 i 4 de febrer de 2011, va tenir lloc el I Congrés Xarxes al Neolític: circulació i intercanvi de matèries, productes i idees a la Mediterrània Occidental (VII-III mil·lennis aC), organitzat pel Museu de Gavà, el Departament de Prehistòria de la UAB i amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu principal d’aquest congrés era aplegar el major nombre d’investigadors possible, que van ser un total de 150, d’Itàlia, la Península Ibèrica, el Maghreb, el sud de França  i les diverses illes d’aquesta zona del Mediterrani, així com de les seves àrees d’influència, per aprofundir en l’estudi dels mecanismes socials, econòmics, polítics i ideològics, entre altres, que podrien explicar les característiques, la magnitud i l’extensió dels contactes entre grups neolítics documentats en aquestes zones.

Al I Congrés Xarxes al Neolític: circulació i intercanvi de matèries, productes i idees a la Mediterrània Occidental (VII-III mil·lennis aC) es van presentar més de vuitanta treballs que permetran dibuixar un nou marc històric  per constatar fins a quin punt la circulació de tota mena d’elements materials i immaterials va tenir un impacte de primera magnitud en les característiques i evolució de les estructures socials, les maners de fer i de pensar d’aquelles comunitats.

En el marc de l’acte de presentació de les actes del congrés, el Dr. Jaume Bertanpetit, professor de biologia a la Universitat Pompeu Fabra i director de l’ICREA, realitzarà la conferència L’impacte demogràfic del neolític a Europa: la visió des de la genòmica.

Cal remarcar que els inscrits al congrés podran recollir un exemplar gratuït de les actes i que, amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, l’accés al Parc Arqueològic serà gratuït.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.