Investigadors de l’Institut Català de Paleontologia descobreixen 20 noves restes de dinosaures a l’Espinau (La Noguera)

Treballs d'excavació a l'Espinau, setembre de 2012. Fotografia :Àngel Galobart (ICP)
Treballs d’excavació a l’Espinau, setembre de 2012. Fotografia :Àngel Galobart (ICP)

Des de la setmana passada un equip d’arqueòlegs de l’Institut Català de Paleontologia (ICP) excava al jaciment cretàcic de l’Espinau, a La Noguera, on enguany han descobert 20 noves restes de dinosaure. Amb aquesta, que és la tercera campanya d’excavació, ja són més de 200 les restes òssies de dinosaures hadrosaures localitzades en aquesta jaciment.

La campanya s’allargarà fins aquest divendres dia 21 de setembre i les expectatives d’augmentar les restes trobades són bones. Les restes localitzades fins al moment en la campanya de 2012 són majoritàriament vèrtebres de cua d’hadrosaures, així com tíbies, húmers i fèmurs  recuperats en campanyes anteriors.

Els resultats obtinguts en les campanyes anteriors han motivat l’ampliació de la superfície d’excavació d’enguany, així  com el nombre d’arqueòlegs que hi treballen amb l’objectiu d’obtenir el major nombre possible d’ossos de dinosaure que ens ajudin a descriure l’espècie que es troba al jaciment de l’Espinau.

| Galeria d’imatges |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.