Un equip d’arqueòlegs de la Universitat de Barcelona descobreixen restes humanes d’entre 5.000 i 7.000 anys d’antiguitat

Image (1) Vilafranca.jpg for post 8327

Un equip de 6 arqueòlegs de la Universitat de Barcelona (UB), entre ells Dídac Roman i Inés Domingo del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP) de la UB, han treballat a Vilafranca (Castellò) per continuar amb l’excavació d’un jaciment del Mesolític i del Neolític iniciada l’any passat, on han localitzat restes humanes d’entre 5.000 i 7.000 anys d’antiguitat.

Els objectius de l’excavació d’enguany ha estat ampliar l’àrea d’excavació del jaciment per conèixer com vivien els habitats de la zona i com organitzaven els espais de vida i on feien el foc. El jaciment, en forma d’abric, aporta informació de dos moments molt diferents, ja que va ser ocupat pels darrers caçadors recol·lectors del Mesolític i també durant el Neolític Antic.

Durant aquesta campanya, a més a més de restes de fauna, s’han localitat restes humanes corresponents a dents i cranis. Aquesta troballa demostra que la zona va ser un lloc d’enterrament. Els treballs de laboratori permetran determinar l’antiguitat exacta de les restes. Els investigació també intentaran determinar quin era el període d’ocupació durant l’any i si la ocupació era únicament estacional o continua. Fins al moment, tots els indicis apunten que era un punt de parada de poblacions nòmades.

Els arqueòlegs han apuntat que podria tractar-se d’un dels jaciments més antics de la comarca d’Els Ports. El projectes d’excavació pretén continuar treballant l’any que ve per a completar la investigació.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.