Exposició “La conversió de sant Pau. Atribució i restauració” al Museu Nacional d’Art de Catalunya

Fins al 30 de setembre es pot visitar al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAT) l’exposició La conversió de sant Pau. Atribució i restauració.

Després d’un llarg procés d’investigació i restauració, els experts del museu han pogut identificar La conversió de sant Pau com una de les poques produccions que es conserven del pintor natural de Pastrana Juan Bautista Maíno, un dels introductors a Espanya de la cultura figurativa de Caravaggio i del cercle de pintors actius a Roma a principis del segle XVII.

Amb l’objectiu d’aportar llum sobre la nova atribució i explicar el profund i delicat procés de restauració al qual ha estat sotmesa, La conversió de sant Pau s’exposa en una sala pròpia, juntament amb una pintura preparatòria procedent d’una col·lecció particular, una radiografia que mostra el seu estat abans de la intervenció, així com també un vídeo que explica el procés de restauració de la tela.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.