Exposició “De Sancti Michaelis a Sant Miquel. L’església de Sant Miquel d’Olèrdola del segle X al XXI” al Museu Arqueològic de Catalunya-Olèrdola

Vista de l'església de Sant Miquel d'Olèrdola

Fins al 28 d’octubre de 2012 es pot visitar l’exposició “De Sancti Michaelis a Sant Miquel. L’església de Sant Miquel d’Olèrdola del segle X al XXI” al Museu Arqueològic de Catalunya d’Olèrdola (MAC).

L’església de Sant Miquel d’Olèrdola, un edifici romànic amb alguns elements gòtics i renaixentistes i recentment restaurada, va esdevenir, al segle X, el nucli principal o civitas del nou territori que el Comptat de Barcelona guanya a la zona controlada pels musulmans. El primer temple, però, va quedar parcialment destruït a conseqüència de les ràtzies musulmanes. Al segle XI es va construir un nou edifici que va sobreviure a la destrucció de la civitas l’any 1108 i que va tenir continuïtat com a església parroquial fins a finals el segle XIX.

A l’exposició “De Sancti Michaelis a Sant Miquel. L’església de Sant Miquel d’Olèrdola del segle X al XXI”, ofereix la possibilitat de veure algunes de les peces recuperades durant la intervenció, com tres busts de guix que formaven part del retaule major dedicat a Sant Miquel i datat vers el segle XIV, un fragment de l’ara de l’altar romànic i una imposta preromànica. Del cementiri, que va estar en funcionament des del segle IX fins l’any 1914, s’exposa el singular conjunt de calze i patena que acompanyaven l’enterrament d’un alt personatge eclesiàstic del segle X, juntament amb altres materials medievals i rosaris del segle XIX que acompanyaven als difunts cristians.

L’horari de visita és de dimarts a diumenge de 10:00h a 14:00h  i de 15:00h a 20:00h i el preu de la visita està inclòs en l’entrada al jaciment.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.