Portes obertes al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i al Museu i Necròpolis Paleocristians

Image (1) MNAT.jpg for post 8101El  diumenge 19 d’agost de 2012, i amb motiu de la celebració de la festivitat de Sant Magí, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona organitza una Jornada de Portes Obertes a les seus del Museu Arqueològic (Plaça del Rei, 5) i al Museu i Necròpolis Paleocristians (Av. De Ramón y Caja, 80), entre les 10h i les 14h.

Per aprofitar la avinentesa, els visitants podran gaudir al mateix temps de l’exposició temporal que porta el títol de PARADISUS. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orléans. Dita exposició es troba localitzada a les dependències del Museu Arqueològic.

El MNAT depèn, des de l’any 1982 del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i actualment l’organigrama del Museu incorpora els següents centres: el Museu Arqueològic, on en les seves col·leccions es mostra la importància històrica i monumental de la ciutat de Tàrraco i la problemàtica arqueològica urbana que comporta el jaciment; el Museu i Necròpolis Paleocristians, que tracta d’una secció monogràfica dedicada a la conservació in situ i a la difusió d’aquest conjunt cementirial; l’edifici de Serveis Centrals i els importants conjunts arqueològics de les vil·les romanes de Centcelles (Constantí) i dels Munts (Altafulla).

El Museu ha esdevingut, així, el centre de conservació i difusió d’uns testimonis materials que il·lustren el procés de romanització de la Península Ibèrica i que, en definitiva, han de fer entenedores les formes de vida d’aquest període.

2 respostes a “Portes obertes al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i al Museu i Necròpolis Paleocristians

 1. Satutacions!
  El meu comentari és de tipus pràctic:
  Rebo al meu correu electrònic informació vostra sobre actes i esdeveniments als quals no puc assistir PERQUÈ REBO LA INFORMACIÓ GENERALMENT AMB 24 HORES D’ANTELACIÓ I DE VEGADES MENYS!
  Si això és corregible, si us plau prego que en prengueu nota i ho corregiu. Si no és corregible, prego que pregueu nota de la meva queixa. Visc a Barcelona i hi ha molts esdeveniments a Tarragona per exemple, o a altres llocs de Catalunya i fins i tot de fora que, amb temps, intentaria assistir, però avisada el dia abans o fins i tot el mateix dia, sovint he de renunciar a actes que se celebren a la mateixa ciutat de Barcelona.
  Atentament,
  Isolda.

  • Benvolguda Isolda,

   Moltes gràcies pel teu suggeriment. A partir d’ara ho tindrem en compte.
   Atentament,

   Tribuna d’Arqueologia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.