Final de campanya d’excavacions al jaciment de La Draga (Banyoles)

Després de dos mesos intensos d’excavacions al jaciment lacustre de La Draga, el passat mes de juliol va finalitzar la campanya d’excavacions d’enguany amb uns resultats excepcionals.

Durant la campanya d’excavacions de l’any 2012 s’han recuperat diversos objectes singulars,  com l’arc sencer de fusta de teix, únic a Europa per la seva antiguitat i estat de conservació, ja mencionat amb anterioritat, a més d’un conjunt incomparable d’elements arquitectònics i altes objectes també de fusta.

La distribució de més d’un miler de postes i taulons ha permès identificar sobre el terreny estructures en fusta, vestigis de les antigues construccions, totalment inèdites a la Península Ibèrica, on generalment els escassos elements arquitectònics conservats són de pedra. L’estudi d’aquests elements arquitectònics permetrà documentar les tècniques constructives de fa 7.300 anys i els coneixements tecnològics per al treball de la fusta.

A més a més, durant aquesta campanya ha estat possible aplicar amb èxit mètodes de recuperació de paràsits i insectes, que demostren que aquests es conserven en medis lacustres. En aquest sentit el jaciment és un referent per a l’estudi dels orígens de la dieta mediterrània, ja que a La Draga s’han obtingut col·leccions úniques de cereals, lleguminoses i espècies faunístiques domèstiques, que permeten documentar no només què menjaven, sinó també la manera en que es produïen aquests aliments, molts dels quals encara constitueixen la base de la nostra dieta.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.