Exposició “Paradisus. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orléans” al MNAT

Fins el 26 d’agost de 2012 es pot visitar, a la Sala d’Exposicions temporals del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) l’Exposció “PARADISUS. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orléans”. L’exposició, on cada diumenge a les 12:00h s’hi fa una visita guiada,  és el darrer projecte realitzat dins el marc del “Comenius Regio Tarragona-Orléans 2010-2012. Biodiversitat: Jardins romans i Jardins del Loira”, coordinat pels ajuntaments d’ambdues ciutats.

L’exposició ha estat realitzada conjuntament pel Muséum d’Orléans i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona en col·laboració amb la resta de participants del projecte.

El Comenius Regio és un programa europeu –de dos anys de durada– que té com a objectiu afavorir la cooperació i l’intercanvi d’experiències i de bones pràctiques entre ciutats d’Europa, en l’àmbit de l’educació escolar a l’entorn d’un tema concret.

En aquest cas –dins de l’ampli marc de la biodiversitat– el fil conductor del projecte ha estat les plantes medicinals i la seva utilització, així com la formalització i el paper dels jardins, tant en època romana com medieval.

A Tarragona el treball s’ha centrat en les espècies que devien existir als hortus de les vil·les dels voltants de la ciutat romana de Tàrraco i en les domus de la pròpia ciutat. A Orléans, en l’estudi de les plantes medicinals presents als jardins de la vall del Loira i d’Orléans durant l’Edat Mitjana.

Més que un inventari de plantes medicinals i de les seves virtuts, l’exposició proposa una evocació dels jardins i de les plantes medicinals en el temps i en l’espai, per tal de facilitar el coneixement de la seva història, unint el patrimoni cultural amb el patrimoni natural. Vol, també, donar a conèixer el fruit d’aquest projecte a partir dels diferents treballs realitzats, tant en l’àmbit educatiu com social a Orléans i a Tarragona.

A l’entorn d’aquesta exposició el MNAT ha organitzat un conjunt d’activitats, dirigides a diferents públics i que es portaran a terme durant el període de durada de l’exposició.

| Descarregueu programa d’activitats |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.