Exposició “Cavalls i poder en el mon ibèric” al MAC d’Ullastret

Fins el 7 d’octubre de 2012 es pot visitar, a la seu del Museu Arqueològic de Catalunya (MAC) a Ullastret, l’exposició “Cavalls i poder en el món ibèric”. L’exposició està organitzada pel Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida, la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida i hi col·laboren el Vicerectorat d’Activitats Culturals de la Universitat de Lleida (UdL), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Arbeca, l’Associació d’Amics de Vilars i la Ruta dels Íbers del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Els èquids van jugar un paper clau en l’antiga societat ibèrica: des de la guerra, a les creences en el més enllà, passant per la vida diària i l’economia domèstica. Historiadors i arqueòlegs asseguren que van convertir-se en símbol de poder i d’estatus social. Però, a més, també gaudien d’uns considerables atributs simbòlics, tant en l’imaginari religiós com en els valors d’una societat fortament jerarquitzada.

El cavall, omnipresent, apareix com a símbol de poder i d’estatus social, com a emblema que significa a les estirps aristocràtiques. D’aquest fet en tenim evidències arqueològiques documentades en diferents jaciments, com la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca, a les Garrigues o el jaciment d’Ullastret, al Baix Empordà.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.