Es descobreix a Tarragona una escultura d’un déu romà de 2000 anys d’antiguitat

Image (1) C.-Enrajolat1.jpg for post 7877Les excavacions arqueològiques que es van realitzar en motiu de les obres de millora del carrer Enrajolat de Tarragona, a la Part Alta, van posar al descobert un relleu esculpit sobre marbre que representa la figura d’un déu. Imma Teixell, l’arqueòloga municipal, va explicar que durant les excavacions es van documentar més d’un miler de peces però aquesta és la més rellevant en quant a nova informació.

Totes aquestes peces han estat dibuixades, fotografiades i estudiades, juntament amb un grup de monedes de diverses èpoques i de carreus del circ. Uns materials que van aparèixer al costat d’un canal de clavegueram que evacuava les aigües de la plaça del fòrum.

La peça de marbre amb el relleu està datada del segle I dC i es tracta d’una imatge d’un déu fet de marbre de Luni-Carrara. Es va trobar mesclat en el reompliment del paviment actual tot i que antigament serviria per a ser penjat a la paret com a element decoratiu d’un mur del circ.

L’escultura va ser inspeccionada per la doctora Eva Koppel, especialita en escultura romana i professora de la Universitat Rovira i Virgili. Després d’un primer anàlisi es va determinar que la imatge del déu corresponia, possiblement, a Mercuri o Hermes. Atés que a la imatge li manquen el cap, la mà esquerre i les dues cames, és complicat decidir-se per la seva identitat.

La peça quedarà tancada al dipòsit del Museu d’Història de Tarragona amb accés als especialistes a la seva consulta. També s’habilitarà la zona on s’ha documentat amb una placa explicativa.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.