El Centre d’Estudis Martorellencs inicia una nova campanya d’excavació arqueològica al jaciment de Santa Margarida (Martorell) del 16 de juliol al 3 d’agost de 2012

Image (1) Santa_Margarida_Martorell.jpg for post 7722Durant els dies que dura la campanya els estudiants seleccionats compartiran el treball amb l’equip del projecte de recerca i tindran l’oportunitat de practicar tant en tasques d’excavació arqueològica com en el procés de registre arqueològic i de treball de laboratori.

A Santa Margarida, un dels jaciments més emblemàtics de Catalunya, aquest any els visitants podran gaudir d’un dia de portes obertes prevista pel dilluns 30 de juliol. A les 19:00h tindrà lloc una xerrada sobre els sistemes constructius de l’època medieval a càrrec d’Alfred Mauri, del Centre d’Estudis Martorellencs. Santa Margarida de Martorell presenta una seqüència arqueològica que s’estén des dels segles VI-VII fins a mitjan segle XX (restes d’una basílica paleocristiana, una necròpolis paleocristiana i medieval, un nucli d’hàbitat, una sagrera medievals i una església romànica, en són les més rellevants). L’església de Santa Margarida és troba situada al centre de la plana de suau pendent que s’estén entre la serra de l’Ataix i el Montgoi i el riu Anoia, al terme municipal de Martorell. Un espai que correspon a l’àmbit territorial de l’antic monestir de Sant Genís de Rocafort. Es tracta de terrenys dedicats al cultiu durant bona part de la seva història i avui fortament pressionats pel traçat de l’autopista AP-7 i per la presència d’algunes activitats extractives i industrials del ram de la construcció. Aquest espai és creuat per diversos torrents que desaigüen a l’Anoia, molt modificats en el seu traçat de la part inferior per la construcció de l’autopista que ha desviat o deixat fora d’ús alguns trams.

Les excavacions a Santa Margarida les promou el CEM, en col·laboració amb Museus de Martorell, la UAB i el suport de l’Ajuntament de Martorell i la Generalitat.

Per a més información, cliqueu aquí.

| Descarregueu cartell en PDF |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.