El Museo Argentino de Ciencias Naturales presenta “Bicentenaria argentina” el dinosaure avantpassat de les aus

Image (1) Bicentenaria_argentina.jpg for post 7606El Museo Argentino de Ciencias Naturales va presentar l’individu “Bicentenaria argentina”, un exemplar de dinosaure que es troba entre la línia evolutiva del tiranosaure i el velociraptor. Es tracta d’un animal depredador del qual es conserven 130 ossos fòssils originals. Les restes es van documentar en un llac d’Argentina i segons el paleontòleg Fernando Navas es tracta d’una bèstia carnívora d’uns 3 metre de llarg i que podria haver estat l’avantpassat original de les aus.

L’exemplar “Bicentenaria argentina” va viure fa uns cent milions d’anys, en el Cretaci, i era un predador de potes àgils que li permetien córrer a gran velocitat per atrapar a les seves preses. Amb l’ajuda de les dents corbes i els angles en serra i les ungles afilades de les mans, acabava de capturar els seus objectius. És en els ossos dels turmells on es troben les característiques comunes entre els tiranosaures, els velociraptors i les aus actuals.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.