Una troballa excepcional a la Sagrera: apareix un cap de marbre

Fotografia: Gemma Hernández
Fotografia: Gemma Hernández

Continuen les troballes a la Sagrera: dimarts passat a la tarda, en el curs de la intervenció que es duu a terme actualment a prop de la vil.la romana del Pont del Treball Digne amb motiu de les obres de l’estació de l’AVE es va trobar un cap esculpit en marbre.

Segurament es tracta d’una part d’una escultura de cos sencer i d’escala humana que, segons els indicis que es tenen fins ara, es podria datar el segle II dC. Encara està per determinar a qui representa l’estàtua, però sembla que pot tractar-se d’una imatge d’alguna divinitat, com ara Apol·lo (representa un jove) o Dionís (té elements ornamentals vegetals al cabell). Altra particularitat d’aquest element és que no està treballat per la part posterior.

Amb tota probabilitat aquest cap devia formar part dels elements ornamentals la mateixa vil·la, i segurament es tracta d’un element importat, ja que la resta d’escultures que s’han trobat fins ara a l’entorn de l’antiga Barcino estan fetes de pedra de Montjuïc.

Ara cal realitzar tot un seguit d’estudis que aportin llum a tan singular troballa; de fet, és el primer cop que apareix Barcelona un fragment d’escultura en el seu seu context.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.