ART sobre ART. La nova reinterpretació del Museu d’Arqueologia de Catalunya sobre els orígens de l’Art a la Prehistòria

El passat dia 12 de juny el Museu d’Arqueologia de Catalunya va inaugurar l’exposició ART sobre ART. Del llibre científic al llibre d’artista, un homenatge des de la contemporaneïtat a l’edició del primer volum l’any 1961 de la sèrie Monografies d’Art Rupestre Mundial, el primer corpus mundial sobre art rupestre, que va ser editat a Barcelona; un art, el llevantí, exclusiu del litoral mediterrani peninsular i que fou declarat, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1998.

Prèviament a la inauguració de l’exposició es va presentar el llibre La Cueva de la Vieja. 100 años de arte prehistórico en Albacete, d’Alexandre Grimal i la Dra. Anna Alonso, editat l’any 2010 amb motiu del centenari del descobriment d’aquest important conjunt d’art llevantí. Juntament amb els descobriments de la Cova dels Moros de Calapatà, Cretes, l’any 1903 i de la Roca dels Moros del Cogul l’any 1908, van suposar els tres primers casos documentats a la Península d’aquest art figuratiu prehistòric amb presència de figura humana pintada com a gran protagonista, convertint Catalunya en l’epicentre dels estudis d’art rupestre llevantí.

A la presentació del llibre, que va anar a càrrec dels autors, també hi van intervenir del Director General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Joan Pluma; el Tinent Alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona,  Jaume Ciurana, i el director del Museu d’Arqueologia de Catalunya Xavier Llovera, i van agrair l’esforç i la gran tasca dels autors en la divulgació aquests coneixements.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.