El 8 de juliol s’inaugura la nova àrea excavada del Parc Arqueològic del Camp de les Lloses (Tona, Osona)

El proper diumenge 8 de juliol a les 12:00h tindrà lloc la inauguració de la nova àrea excavada del Par Arqueològic del Camp de els Lloses al Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses (c/ Pau Casals, 2, Tona). L’acte inaugural s’acompanyarà d’una petita representació teatral a càrrec de Tona’78 Talia i d’un refrigeri.

El jaciment del Camp de les Lloses va ser habitat per primera vegada entre el bronze final i el període preibèric (ss. VIII-V aC) encara que l’ocupació més notable correspon a la darrera època de la República romana (entre els segles II i I aC). L’assentament correspondria a un vicus (o nucli de poblament) de caràcter militar, atesa la presència d’elements relacionats amb les activitats i les necessitats de l’exèrcit, i l’urbanisme, que recorda el d’alguns estatges militars. Les restes mostren un període de vida intens i relativament curt (del 120 al 80 aC), amb indicis d’un abandonament sobtat.

Així, el primer nucli es relaciona amb la construcció d’una de les noves vies que travessaven la comarca i omunicaven la costa catalana amb l’interior del país. Es té constància d’aquesta via gràcies a la troballa de tres mil·liaris, datats cap al 110 aC, que porten el nom del procònsol Mani Sergi, que hauria estat al capdavant de la construcció dels camins.

L’ampliació de l’àrea excavada ha estat realitzada per l’Ajuntament de Tona i compta amb el finançament del Ministerio de Cultura i del Departament de Cultura de la Generalitat.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.