Documenten a Sri Lanka el primer home prehistòric de fa 37.000 anys

L’equip d’arqueòlegs, dirigits pel Dr. Senaratne Dissanayake, han documentat a la cova de Pahiyangala (Bulathsinhala, Sri Lanka) evidències d’un assentament d’Homo Sapiens de fa 37.000 anys d’antiguitat.

Tot i que les excavacions a la cova de Pahiyangala es van iniciar als anys vuitanta, no havien aconseguit documentar tot un context arqueològic relacionat amb un sol individu. La troballa ha rebut el nom de “l’home de Balangoda”. Al voltant de l’individu van aparèixer diferents utensilis lítics, elements ornamentals i eines fabricades a partir d’ossos d’animals.

Anys enrere ja s’havien documentat ossamentes aïllades i eines fabricades en pedra pertinents al paleolític tot i que aquest és el primer cop en la història de Sri Lanka que s’ha trobat tot aquest context complert de dita època.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.