Activitats d’estiu al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Per als nois i noies que durant aquest estiu vulguin conèixer com era la ciutat de Tàrraco i el seu entorn, el MNAT els proposa el programa Estiu al MNAT, que es portarà a terme del 5 de juliol al 26 de juliol i en el qual podran Fer d’arqueòlegs, al Museu Arqueològic, Viure un CSI a la Necròpolis Paleocristiana, Fer d’arquitectes a la Vil·la romana de Centcelles (Constantí), o Cuidar-se de l’hortus, a la Vil·la romana dels Munts (Altafulla).

–   Vacances a Tàrraco. Dimecres 4 de juliol a les 11:00h i a les 12:30h. Aquesta activitat està pensada per aquelles famílies que passin les vacances a la ciutat de Tarragona o al seu entorn i vulguin conèixer el que va ser i va significar la ciutat de Tàrraco. Convertits en exploradors, els nois i noies podran descobrir, a través de les sales del Museu, com era la ciutat al segle II dC. Aquesta activitat es porta a terme tots els dimecres dels mesos de juliol i agost en dues sessions: a els 11:00h i a les 12:30h.

–   Fes d’arqueòleg. Dijous 5 de juliol a les 10:30h. Amb aquesta activitat els participants podran fer d’arqueòlegs en una excavació fictícia reproduïda en una de les sales del Museu amb materials reals, per conèixer què és l’arqueologia i de quina manera ens ajuda a comprendre la nostra evolució. L’activitat es porta a terme al Museu Arqueològic (Plaça del Rei, 5).

–   Viu un CSI. Dijous 19 de juliol a les 10:30h. A través de les pistes que van deixar els arqueòlegs que van excavar la Necròpolis Paleocristiana, podreu descobrir els noms, les creences, les aficions i, fins i tot, l’aspecte físic d’alguns dels habitants de Tàrraco, que varen ser enterrats en aquest cementiri. L’activitat té lloc a la Necròpolis Paleocristiana (Avinguda Ramón y Cajal, 84 de Tarragona) .

Fes d’arquitecte. Dijous 19 de juliol a les 10:30h. Amb aquesta activitat els nois i noies descobriran com es construïen les cases els romans. Amb l’ajuda de l’arquitecte Terenci Càndid els participants podran conèixer quines eines i materials es feien servir i com es feien els murs, els arcs, les teulades i com es decoraven els edificis amb pintures i mosaics. L’activitat té lloca al Vil·la romana de Centcelles (Carrer Afores, s/n, Constantí).

–   Cuida’t de l’hortus. Dijous 26 de juliol a les 10:30h. L’activitat permetrà conèixer com eren els jardins i els horts dels romans, saber quines espècies s’hi plantaven i quins usos tenien. L’activitat es desenvolupa a l’hortus experimental ubicat a la Vil·la romana dels Munts (Passeig del Fortí, s/n, Altafulla).

L’edat recomanada per a participar a les activitats és de 6 a 12 anys i cal realitzar reserva prèvia. El preu d’una activitat és de 4€ per persona, de dues activitat de 7€ per persona i de totes tres activitats de 10€ per persona.

| Per a més informació i reserves podeu trucar als telèfons  977 25 15 15 o 977 23 62 09, adreçar-vos a mnat@gencat.cat o al web www.mnat.cat |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.