Publicació del llibre: “Los Iberos ayer y hoy” de Carmen Aranegui Gascó

L’editorial Marcial Pons (Ediciones de Historia) ha publicat el llibre de Carmen Aranegui Gascó, catedràtica d’arqueologia de la Universitat de València, titulat “Los Iberos ayer y hoy”.

En aquest llibre es pretén acostar al lector els coneixements de base per abordar el món ibèric i el seu context. Els continguts se centren en l’epigrafia, el paisatge, l’ocupació del terreny, i les necrópolis i santuaris, entre d’altres. En alguns dels casos, l’aspecte arqueològic esdevè l’argument de més pes, mentre que en altres casos ho són els paradigmes postcolonialistes.

El que queda clar en el discurs del llibre és que la cultura artística ibèrica, entesa com un sistema d’imatges resultat d’una l’evolució interna, ocupa la temática principal, atès que es tracta d’un aspecte singular tant en qualitat com en quantitat dins del marc mediterrani occidental.

El llibre es va iniciar amb la intenció de crear una recopilació d’informació referent a la història de la investigació i realitzar una actualització de l’estat de la qüestió. És ben conegut que les cultures ibèriques van despertar l’interès dels historiadors i arqueòlegs des de finals del segle XIX, amb la intenció de trobar un sentiment de pertinença i d’origen dins de la Península Ibèrica, però l’estudi es va tornar més científic arran del naixement de la Nova Arqueologia. Per tant, aquest llibre recull tota l’evolució de la investigació i presenta les característiques de la cultura ibèrica des de diferents punts de vista.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.