Els veïns i empresaris de Cadis constitueixen una plataforma per recuperar el teatre romà

Image (1) teatre-romà-cadis1.jpg for post 7532L’associació de veïns del Pópulo, empresaris del mateix barri, l’Asociación de Empresas Turísticas de Cádiz i la fundació Centro Tierra de Todos s’han unit per formar part de la plataforma per recuperar el teatre romà de Cadis (Platero) amb l’objectiu que es pugui obrir al públic un dels majors exponents del patrimoni cultural de la ciutat.

Atès que el teatre no està vigilat ni indicat de cara al turisme, els membres de la plataforma han presentat a la delegació de cultura la seva preocupació i pretenen estendre la seva activitat a tot el patrimoni de Cadis.

El teatre romà de Cadis és un dels més grans i el més antic ( segle I aC) entre els coneguts fins a avui dins de la Penísnula Ibèrica. Tot i que el setembre de 2009 es van començar a practicar treballs d’excavació i consolidació, es van veure aturats degut a problemes econòmics. Els membres de la plataforma reclamen la recuperació d’aquests treballs per a poder finalitzar-los i obrir el jaciment al públic. Així com posar en marxa el Centro de Interpretación del Teatro Romano que es va inaugurar i de seguida es va tancar i abandonar.

L’objectiu de la plataforma, de moment, és que el teatre sigui visitable i, de cara al futur, que es recuperin els treballs de restauració i musealització.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.